Wat zijn Nachtlenzen®?


Nachtlenzen aanmeten

Voordat je Nachtlenzen kan gaan dragen, beoordeelt je contactlensspecialist of jouw ogen geschikt zijn voor Nachtlenzen. Helaas zijn Nachtlenzen niet voor iedereen de oplossing. Nachtlenzen corrigeren bijvoorbeeld alleen min-sterktes tot een sterkte van -4,00. Laat daarom altijd door onze contactlensspecialisten beoordelen of Nachtlenzen ook geschikt zijn voor jouw ogen.

Voor het aanmeten van Nachtlenzen maken onze contactlensspecialisten met behulp van een topograaf een plaatje van je ogen.

 

Dit is belangrijk om de vorm van je ogen nauwkeurig te bepalen. Verder zullen wij je sterkte opmeten. Met deze gegevens worden Nachtlenzen gemaakt die precies op maakt gemaakt zijn voor jouw ogen en de correctie die jij nodig hebt.

Een paar dagen na het aanmeten van de lenzen zijn de lenzen klaar en kan je deze ophalen. Als je nog nooit lenzen gedragen hebt, zal onze contactlensspecialist met je doornemen hoe je de lenzen inzet, uithaalt en schoonmaakt.

 


Uitgebreide controles

Omdat Nachtlenzen® een andere werking hebben dan 'gewone' contactlenzen is het in de beginfase belangrijk om regelmatig op controle te komen bij je contactlensspecialist. Alleen dan kan je specialist de beste werking van je Nachtlenzen® garanderen.


Ben jij geschikt voor Nactlenzen? Klik op de button en doe de test!


Omgang met Nachtlenzen